سایبان UPVC – ورق UPVC
ورق های پوششی، مانند دیگراجزای یک سایبان ( فونداسیون، اسکلت فلزی و رنگ) ، مهم به شمار می آیند.
انتظاراتی که سابقا از یک ورق پوششی مد نظر قرار می گرفت بسیار ساده و حداقلی بود؛ به این ترتیب اگر یک متریال پوشش ، قابلیت نصب روی تعدادی تیرریزی را دارا بود و تا حدی هم قابلیت تحمل و نگهداری بارهای ناشی از برف و یا حرکت نصاب و فردی خاص را داشت، برای انتخاب گزینه مناسبی بود.
به طور مثال شاید به یاد داشته باشید که سالیان زیادی از ایرانیت های سیمانی در ساختمان ها و سایبان های قدیمی استفاده می شد. این ایرانیت های سیمانی در فرمول خود دارای آزبست یا پنبه نسوز بودند که آنها را در برابر گرما و آتش بسیار مقاوم می کرد.
تا آن زمان به دلیل این که پوشش های مطرح دیگری وجود نداشت و یا به صورت عمومی در دسترس همگان قرار نداشت، این پوشش به صورت فراوان مورد استفاده قرار می گرفت. البته می دانیم که آزبست ها سرطان زا بوده و برای محیط زیست بسیار مضر است.
استفاده از آزبست ها سال هاست که در آمریکا و اروپا ممنوع شده است. در ایران نیز، این سیاست گذاری چند سالی است که مورد اهتمام قرار گرفته و استفاده از این نوع پوشش تا حدود بسیار زیادی منسوخ شده است.
اما امروزه با تنوعی که در این صنعت به وجود آمده است، استانداردهای متعدد و متنوعی از یک پوشش سقف انتظار می رود.
ورق های فلزی، پوشش های سفالی، ساندویچ پنل ها، ورق های پلی کربنات، پوشش های پارچه ای و برزنتی، آردواز و ورق UPVC و … همگی پوشش هایی هستند که در سازه ها و ساخت سایبان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مقاله به صورت ویژه قصد داریم ورق upvc را مورد بحث و معرفی قرار دهیم و برای آشنایی بیشتر مخاطبین، مقایسه ای بین این ورق و دیگر ورق های موجود در بازار کنیم. پیش از انجام مقایسه بین این پوشش ها، به صورت خلاصه چند مورد از مزیت های ورق های پلی یوپان( یو پی وی سی) شرکت سایبان گسترو مشخصات کمی و کیفی آن در ذیل اشاره شده است.
مشخصات کمی و کیفی ورق UPVC:
این ورق ها به شکل مستطیل های نازک به عرض (بیرون به بیرون ورق) 22.5 سانتی متر تولید می شوند و زمانی که در کناریکدیگر قرار می گیرند، هر ورق به صورت مفید، عرض 20 سانتی متر را پوشش می دهد.
طول این ورق ها نامحدود بوده و با سفارش مشتری تولید می شوند. شرکت سایبان گستر این ورق ها را با طول دلخواه مشتری، تولید و تحویل می نماید.
این ورق ها فارغ از قابلیت حمل آن، تا طول 17 متر تولید و تحویل می شوند. برای حمل ورق های با طول زیاد، در صورت نیاز می توان ورق ها را رول و ارسال کرد.
استابلایزر مورد استفاده در ورق های UPVC تولید شده سایبان گستر از شرکت Barlocher آلمان است که یکی از معتبرترین برندهای موجود در بازار جهانی می باشد. یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده در مقاومت ورق در برابر آفتاب و اشعه UV همین ماده می باشد. ورق های پلی یوپان مورد استفاده شرکت سایبان گستر، در مقابل آفتاب و اشعه UV کاملاً مقاوم هستند و 10 سال گارانتی کتبی معتبر دارند
ضخامت این ورق حدود 2 میلی متر است و در برابر سرما، گرما، رطوبت، پوسیدگی و خورندگی ناشی از مواد خورنده شیمیایی، قارچ و کپک مقاوم است.
قابلیت جذب بالای صدا، تحمل حرارتی بسیار زیاد، شعله پذیری بسیار پایین و دیر سوز بودن آن (خود اشتعال نیست)، انعطاف طولی بسیار زیاد، شستشوی بسیار ساده و آسان، پایداری و ثبات رنگ از مشخصات ورق یو پی وی سی می باشد. نصب ورق یو پی وی سی بسیار با سرعت انجام می شود و بلافاصله پس از نصب بدون هیچ گونه عملیات اضافه، به صورت کامل آب بند می شود. این ورق در رده ورق های بسیار سبک محسوب شده اما در مقابل باد، مقاومت بسیار مناسبی دارد.
مقایسه انواع پوشش سقف از لحاظ پارامتر های مختلف کمی و کیفی:
در بحث مشخصات کمی و کیفی پوشش های مختلف، فاکتورهای زیادی مهم و تعیین کننده هستند که سعی می کنیم مهم ترین آن ها را در زیر مورد مقایسه قرار دهیم:
1-پارامتر انعطاف پذیری: با توجه به اهمیت استفاده از قوس یا انحنا (Arc) در بحث طراحی معماری سازه، قابلیت انعطاف پذیری، یک فاکتور مهم و یک مزیت اصلی به شمار می رود. انعطاف پذیری پوشش سقف، به طراح معمار این اجازه را می دهد تا در طراحی سقف ها با بکارگیری کمان، انحنا و قوس زیبایی طرح و سازه را چند برابر نماید.
1-1- ورقUPVC: این پوشش انعطاف پذیری بسیار بالا و مطلوبی دارد، به طوری که با قطر حدود 2 متر می تواند به صورت یک دایره کامل شود. البته این ورق تنها می تواند قوس های یک وجهی (بُعدی) را پوشش دهد. برای پوشش سقف های دو قوسی می بایست از پوشش دیگری بهره برد.
2-1- ورق فلزی: این ورق ها در برخی از فرم های خود به هیچ عنوان انعطاف پذیر نیستند و تنها در برخی از فرم های خاص، خیلی کم از این قابلیت بهره مند هستند.
3-1- ورق پلی کربنات: این ورق ها از میزان مناسبی از این قابلیت بهره مندند. البته این مقدار، خیلی کمتر از انعطاف پذیری ورق های UPVC است.
4-1- ساندویچ پنل: ساندویچ پنل ها به طور معمول قابلیت انعطاف پذیری ندارند، اما در شرایطی که الزام بر اجرای سقف قوسی با ساندویچ پنل وجود داشته باشد، قابلیت نوردپذیری را دارند که این عملیات مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی خواهد بود.
5-1- پوشش پارچه ای و برزنتی: این نوع پوشش ها با توجه به ماهیت خود، کاملاً انعطاف پذیرند و در فرم پذیری، دست طراحان را بسیار باز و آزاد می گذارند.
2- پارامتر وزن: وزن یک پوشش، با در نظر داشتن عملیات اجرایی آن و نیز با توجه به بار اضافه ای که به سازه تحمیل می کند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر چقدر یک پوشش در ضمن حفظ یک پارچگی و استقامت از وزن پایین تری بهره ببرد، این موضوع یک مزیت برای آن پوشش محسوب خواهد شد.
1-2- ورق UPVC: این ورق ها با توجه به جنس پلیمری خود، به صورت ذاتی سبک هستند و بنابراین نیازی به در نظر گرفتن وزن آن در محاسبات سازه نخواهد بود. لحاظ کردن حداقل وزن بار مُرده در محاسبات، وزن این ورق را نیز پوشش خواهد داد. وزن ورق upvc در هر مترمربع کمتر از 4 کیلوگرم است.
2-2- ورق فلزی: حداقل وزن این پوشش در کمترین ضخامت آن (0.5 میلی متر که به ورق 50 معروف است) 6 کیلوگرم بر مترمربع است. در ضخامت های بالاتر مثل 70، 1 و 2 این وزن به صورت ضریب بالا خواهد رفت.
3-2- ورق پلی کربنات: وزن این ورق ها حدود 5 کیلوگرم بر مترمربع می باشد. البته این ورق ها نیز در ضخامت های مختلف عرضه می شوند و بدیهی است با افزایش ضخامت ورق، وزن مخصوص آن نیز افزایش خواهد یافت.
4-2- ساندویچ پنل: ساندویچ پنل ها نیز با توجه به ضخامت ورق های فلزی زیر و رو و نیز ضخامت و دانسیته عایق میانی آن، وزن های متفاوتی خواهند داشت که حداقل آن از بیش از 2 برابر ورق های UPVC بیشتر است.
5-2- پوشش پارچه ای و برزنتی: این پوشش ها با در نظر گرفتن ضخامت پایین و ماهیت جنس شان، وزن پایینی در حدود 3.5 کیلوگرم بر مترمربع دارند.
3- پارامتر مقاومت در برابر آفتاب و اشعه UV: با در نظر گرفتن این نکته که پوشش سقف سایبان ها، سوله ها، پارکینگ خودرو، باراندازها و … همواره در معرض عوامل جوی و از جمله آفتاب و اشعه UV خواهند بود، مقاومت این پوشش ها در مقابل این عوامل، از اهمیت خاصی برخوردار است و می بایست به آن توجه ویژه ای داشت.
1-3- ورقupvc : این ورق ها بر خلاف ورق های PVC که کاربرد داخلی دارند، در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرند. این ورق ها در برابر آفتاب و اشعه UV کاملاً مقاوم هستند. استفاده از استابلایزر در فرمولاسیون این ورق ها، خاصیت ضد آفتاب و مقاومت کامل در مقابل اشعه UV را ایجاد کرده است.
2-3- ورق فلزی: با در نظر گرفتن جنس فلزی این ورق ها، این نوع پوشش ها در مقابل آفتاب و اشعه مذکور کاملاً مقاوم و پایدار هستند.
3-3- ورق پلی کربنات: در گذشته این ورق ها در مقابل آفتاب و اشعه UV مقاوم نبوده و پس از گذشت چند ماه از نصب آن، ورق ها تُرد، پوسیده و شکننده می شدند. البته چند سالی است که شرکت های تولید کننده ورق های پلی کربنات اقدام به تولید و ارائه ورق های یک رو آنتی UV می کنند و مدعی اند که ورق ها در مقابل آفتاب مقاوم اند، اما واقعیت نشان داده که این ورق ها نیز بعد از حدود 1 تا 2 سال پس از نصب از محل پیچ پوسیده و می شکند.
4-3- ساندویچ پنل: این پنل ها با توجه به اینکه سطح زیر و روی آن با ورق فلزی پوشیده شده است تا حد بسیار بالایی در مقابل آفتاب و اشعه UV مقاوم اند، اما در این مورد نیز تجربه نشان داده است عایق میانی پنل، در برابر آفتاب بسیار آسیب پذیر است و به سرعت پوسیده، پوک شده و خالی می شود. مگر این که پس از نصب، عایق میانی از مجاورت و تماس مستقیم با نور خورشید پوشیده و محافظت شود.
5-3- پوشش پارچه ای و برزنتی: این نوع پوشش ها به طور معمول از خاصیت ضد آفتاب تا حد بسیار بالایی برخوردارند. البته بخشی از میزان این مقاومت به شرکت تولید کننده آن نیز بستگی دارد.
4- پارامتر عایق حرارت: با توجه به اهمیت بحث انرژی و صرفه جویی در آن، عایق حرارتی مزیت بالایی برای یک پوشش سقف محسوب می شود. استفاده از پوشش های عایق حرارت، تأثیر به سزایی در صرفه جویی انرژی خواهد داشت.
1-4-ورق upvc: این نوع ورق ها با ذکر دو دلیل عایق خوبی برای حرارت اند. اول اینکه؛ این نوع از پلیمر ضریب انتقال حرارت پایینی دارد که جزء خواص ذاتی آن است، بنابراین عایق خوبی در مقابل حرارت (برودت) خواهد بود. دوم اینکه؛ با در نظر گرفتن وجود استابلایزر در فرمول این ورق، حدود 80% نور تابیده شده روی این ورق، بازتابش می شود. به این شکل حتی در مناطقی که آفتاب و گرما شدید است (مثل مناطق جنوبی کشور عزیزمان ایران) زیر ورق تقریباً خنک می باشد.
2-4- ورق فلزی: این ورق به هیچ عنوان در این بخش نمره قبولی نخواهد داشت. با توجه به ضریب انتقال حرارت بالای فلزات، این ورق به سرعت گرمای تابیده شده روی خود را به پایین انتقال می دهد. به همین دلیل علاوه بر این که این ورق گزینه مناسبی جهت استفاده در سایبان ها و پارکینگ ها نیست، برای استفاده در محیط های بسته هم که زیر آن گرمایش وجود دارد و حفظ انرژی و گرمایش (سرمایش) مهم است، مناسب نیستند. در استفاده از این ورق به عنوان سقف پارکینگ و سایبان، کل آفتاب و گرمای تابیده شده روی این ورق، به صورت متمرکز به پایین انتقال داده می شود. تنها راه اصلاح این مشکل، استفاده از عایق های حرارتی است که این کار نیز مستلزم صرف هزینه و زمان خواهد بود.
3-4- ورق پلی کربنات: این ورق ها نیز عایق خوبی برای حرارت نیستند. در مدل های شفاف و نیمه شفاف آن، به جهت عبور نور از آن، یک فضای دم کرده و گلخانه ای در زیر آن به وجود می آید. در مدل های کدر و مات آن نیز انتقال حرارت به راحتی انجام می پذیرد.
4-4- ساندویچ پنل: در بحث عایق حرارت باید گفت بهترین پوشش، ساندویچ پنل ها هستند، زیرا با به کارگیری لایه عایق میانی، این پنل ها در این زمینه کاملاً تقویت شده اند. فلسفه اصلی استفاده از این لایه میانی، عایق کردن این پوشش در برابر حرارت (برودت) است.
5-4- پوشش پارچه ای و برزنتی: این پوشش ها نیز عایق مناسبی جهت حرارت (برودت) نیستند.
5- پارامترعایق صدا: امکان عبور صدا یکی از عیوب وارد به پوشش هر محوطه ای خواهد بود. عایق بودن یک پوشش نسبت به صدا مزیتی مهم و قابل ملاحظه برای انتخاب و اولویت گذاری یک پوشش است.
1-5- ورقUPVC: هم چنان که این ورق ها ضریب انتقال حرارت پایینی داشتند، از ضریب انتقال صوت پایینی بهره می برند. علاوه بر این که ورق های UPVC عایق مناسبی برای صوت هستند، جزء پوشش های تشدید کننده در این بخش نمی باشند.
2-5- ورق فلزی: علاوه بر این که صوت به سرعت در فلز منتقل می شود، این دسته از پوشش ها ،در این موضوع ،جزء تشدید کننده ها نیز محسوب می شوند.
3-5- ورق پلی کربنات: این ورق ها عایق متوسط صدا هستند. با توجه به نوع طراحی، این ورق ها تا حدی می توانند از عبور صدا جلوگیری کنند، اما این میزان، تا حد مطلوب فاصله زیادی دارد.
4-5- ساندویچ پنل: لایه میانی این پنل ها، علاوه بر ایجاد لایه عایق در برابر حرارت، ایجاد عایق صوتی نیز می کند. بنابراین در این بخش نیز ساندویچ پنل ها استاندارد بالایی را کسب می کنند.
5-5- پوشش پارچه ای و برزنتی: هم چون بخش گذشته، این نوع از پوشش ها عایق مناسبی برای صدا نیز نخواهند بود.
6– پارامتر زیر سازی(پرلین/تیرریزی) مورد نیاز جهت اجرا: تقریباٌ تمامی پوشش های سقفی برای اجرا، نیازمند پرلین یا همان قوطی کشی فلزی زیرین پوشش خواهند بود. ورق های پوششی برای اتصال به یک دیگر و به اسکلت فلزی نیاز به تیرریزی دارند.
بدیهی است این شبکه پرلین در وزن آهن آلات مصرفی و در زمان اجرای آن اهمیت به سزایی دارد و تأثیر مستقیم بر هزینه های پروژه خواهد داشت.
1-6- ورق UPVC: با توجه به مقاومت کششی مناسب و برگشت پذیری عالی ورق پلی یوپان، فارغ از مشخصات بدست آمده در محاسبات سازه، می توان از شبکه تیرریزی با فاصله تا 1 متر برای نصب ورق یو پی وی سی استفاده کرد. این مزیت عالی، موجب می شود تا وزن آهن آلات مصرفی و زمان اجرای آن در این بخش تا حد بسیار قابل توجهی کاهش یابد که به تبع آن هزینه های ریالی پروژه نیز کاهش چشم گیری خواهد داشت.
2-6- ورق فلزی: در این ورق ها، با توجه به تجربه و مشخصات کیفی آن، می بایست از شبکه تیرریزی با فاصله حداکثر 60 سانتی متر استفاده کرد. استفاده از فاصله های بیشتر در این پوشش، موجب ایجاد تغییر فرم و مشکلات دیگری می شود. این موضوع باعت می شود تا وزن آهن آلات مصرفی و زمان اجرای آن تقریبا 2 برابر ورق های UPVC بالاتر برود.
3-6- ورق پلی کربنات: نیازبه شبکه تیرریزی در ورق های پلی کربنات، شبیه ورق های فلزی است. اجرای پرلین ها با فاصله بیشتر از 50 یا 60 سانتی متر، احتمال شکستگی در این ورق را بالا می برد.
4-6- ساندویچ پنل: در نصب ساندویچ پنل ها هم معمولاً باید از شبکه تیرریزی با فاصله حدود 60 سانتی متری بهره برد. این پنل ها با توجه به دو لایه بودن و وجود عایق میانی، از یکپارچگی مناسبی برخوردارند، اما در مجموع اجرای پرلین ها با فاصله ای بیش از اندازه ذکر شده موجب بروز مشکلاتی خواهد شد.
5-6- پوشش پارچه ای و برزنتی: این دسته از پوشش ها در این بخش طلایه دار هستند. این پوشش ها با توجه به نوع اجرای آن، نیاز به شبکه تیرریزی ندارند.
پوشش های پارچه ای و برزنتی با توجه به کشیدگی ایجاد شده، جزئی از سازه و محاسبات آن محسوب می شوند. البته لازم به ذکر است با مد نظر قراردادن برخی ملاحظات در اجرای سازه های پارچه ای و برزنتی، علی رغم حذف کامل تیرریزی ها، باز هم در زمان و هزینه صرفه جویی نخواهد شد.
7- پارامتر آب بندی پس از نصب: مسأله آب بندی پوشش سقف و اهمیت آن یکی از بدیهیات لازم برای هر پوششی است. قطعاً در این بخش بهترین گزینه، حالتی است که ورق پوششی بدون نیاز به عملیات ثانویه آب بند شود. در این صورت، هم در زمان و هزینه صرفه جویی خواهد شد و هم احتمال بروز ایراد در مرحله اجرا و پس از اجرای عملیات ثانویه به صفر خواهد رسید.
1-7- ورق UPVC: ورق های مذکور با توجه به فرم خاص طراحی شده در آن، بلافاصله پس از نصب به صورت خودکار آب بند می شوند. منظور از آب بندی خودکار، این است که این آب بندی به واسطه استفاده از یراق آلات، ماده یا عملیات ثانویه نیست.
این ورق در دو طرف خود دو زائده تقریباً نیم دایره با ابعاد متفاوت دارد به گونه ای که یکی در دیگری قرار می گیرد. روی زائده کوچکتر مسیر اجرای پیچ و واشر طراحی و تعبیه شده است. وقتی پیچ و واشر روی این زائده اجرا می شود، ورق بعدی با زائده بزرگتر بدون آسیب و با ضربه روی زائده کوچکتر جا گرفته و قفل می شود.
بنابراین پس ار عملیات نصب،عملاً از بالا ،هیچ گونه پیچ و واشر اجرا شده، قابل ملاحظه نیست. در اصل همگی این پیچ ها و واشرها زیر زائده بزرگتر ورق ها مخفی شده و از بالا هیچ سوراخی که در ورق ایجاد شده باشد، وجود نخواهد داشت. به همین جهت است که گفته می شود این ورق بلافاصله بعد از نصب به صورت خودکار آب بند می شود.
2-7- ورق فلزی: این ورق ها به وسیله پیچ، واشر فلزی و واشر پلاستیکی روی شبکه تیرریزی زیرین خود نصب می شوند. با توجه به اینکه پیچ اجرا شده مستقیماً با فضای آزاد مرتبط بوده و در ورق مربوطه ایجاد سوراخ کرده است، از واشر پلاستیکی جهت آب بندی استفاده می شود.
برخی از نصابان از چسب های آب بندی هم در زیر و روی واشر پلاستیکی استفاده می کنند. اما معمولاً پس از گذشت مدت زمانی نه چندان طولانی، این واشر پلاستیکی و چسب آن در اثر تابش آفتاب پوسیده شده و از محل نصب پیچ، نشتی به وجود می آید.همچنین استفاده از چسب آب بند و.. عموما نمای کار را نا زیبا خواهد کرد.
3-7- ورق پلی کربنات: این ورق ها حتی از ورق های فلزی هم کمتر آب بند می شوند. این نوع پوشش علاوه بر مشکل مطرح شده در ورق های فلزی، هم چنین خود ورق هم از محل سوراخ پیچ، شروع به پوسیدگی و تُرد شدن می کند و در نهایت دچار شکستگی می شود.و این موضوع، ایراد به وجود آمده را دو چندان می کند. بنابراین معمولاً نشتی ایجاد شده در مدت زمان کمتر و با حجم بیشتر رخ خواهد داد.
4-7- ساندویچ پنل: در این پنل ها اگر عملیات نصب به صورت مناسب و اصولی اجرا گردد نشتی نخواهد بود. اما باز هم ایراد وارده به ورق های فلزی، در این ورق ها نیز مطرح خواهد بود. اما به جهت دو لایه بودن و عایق میانی پنل، نشت به ندرت اتفاق خواهد افتاد.
5-7- پوشش پارچه ای و برزنتی: با توجه به این که در اجرای سازه های پارچه ای و برزنتی، شبکه تیرریزی وجود ندارد و پوشش پارچه و برزنت فقط در روی سازه انجام می پذیرد، بنابراین مبحث نشت، محلی از اعراب نخواهد داشت.
8- پارامترسهولت و سرعت اجرا توسط نصاب: سهولت و سرعت اجرا در بخش زمان و هزینه های پروژه اهمیت داشته و تعیین کننده است.
1-8- ورقUPVC: این ورق ها با توجه به کشش سطحی مناسب، ضربه پذیری خود و برگشت پذیری عالی، آرامش خاطر و اطمینان کافی را برای نصاب ورق ایجاد می کند تا با سرعت بالا روی ورق حرکت کرده و عملیات نصب را انجام دهد. برخی از ورق های مورد مقایسه نیز، کشش سطحی خوب و ضربه پذیری لازم را دارند، اما برگشت پذیری لازم را خیر. ویژگی برگشت پذیری ورق موجب می شود، نصاب بدون دغدغه، وزن خود را در تمام طول ورق اِعمال نماید، بدون این که نگران باشد پای خود را جایی که شبکه تیرریزی زیرین وجود دارد گذاشته یا خیر.
در این صورت نصاب قادر است با خیال آسوده روی تمام طول ورق حرکت کند بدون این که در ورق ،آسیب یا شکستگی ایجاد شود. این امر موجب بالا رفتن سرعت نصب ورق به صورت چشم گیری خواهد شد. فرآیند انتقال ورق های UPVC به بالای سقف و سازه هم با توجه به انعطاف مناسب این ورق ها به راحتی و با سرعت بالا انجام خواهد شد.
2-8- ورق فلزی: با توجه به عدم برگشت پذیری، در صورتی که نصاب پای خود را روی نقطه ای قرار دهد که شبکه تیرریزی در آن جا وجود ندارد، این ورق در آن نقطه ،مچاله می شود. این موضوع سبب می شود سرعت نصب، کاهش یابد. انتقال ورق های فلزی به روی سقف و سازه نیز با توجه به نگرانی در دفرمگی آن می بایست با احتیاط انجام پذیرد که این موضوع نیز سرعت این روند را کاهش خواهد داد.
3-8- ورق پلی کربنات: ورق های پلی کربنات نیز، نسبت به قرار گرفتن وزن و پای نصاب در جایی که حمایت پرلین را ندارد بسیار حساس است و در برخی موارد هم آسیب های جدی به نصابان وارد آورده است. نصب این ورق، احتیاط بالایی را از سوی نصابان می طلبد و لذا می بایست با سرعت پایین تری به نصب آن پرداخت.
هم چنین به کارگیری یراق آلات نصب این ورق، علاوه بر هزینه بالای آن، زمان بَر هم هستند. مقطع اچ (H) و گرده ماهی می بایست با دقت بالا و هم زمان با استفاده از چسب های آب بندی نصب شوند که این موضوع سرعت نصب را کاهش می دهد. انتقال ورق های پلی کربنات به بالای سقف و سازه هم می بایست با دقت بالا انجام بپذیرد، در غیر این صورت آسیب های جدی به این ورق خواهد رسید.
4-8- ساندویچ پنل: سرعت نصب این پنل ها تقریباً بالا و مناسب است. اما معمولاً برای انتقال ورق ها به بالای سقف و سازه می بایست از جرثقیل استفاده کرد.
5-8- پوشش پارچه ای و برزنتی: این پوشش ها، هم به راحتی نصب و هم به راحتی منتقل می شوند. البته هر چه قدر این پوشش به راحتی منتقل و نصب می شود، چند برابر می بایست در فرآیند آماده سازی و برش و دوخت آن، دقت به خرج داد.
9– پارامترآسیب پذیری و تعمیر (تعمیر و نگهداری): موضوع تعمیر و نگهداری، مبحثی مهم در مورد تمامی مراحل و متریال مورد استفاده در هر پروژه ای است. میزان نقاط قوت و ضعف هر یک از پوشش ها و نیز سرعت بالا و هزینه پایین در تعمیرات گزینه هایی هستند که هر کدام به تنهایی باعث انتخاب یا عدم انتخاب یک پوشش توسط مشتری خواهد شد.
1-9- ورقupvc: این ورق ها در مقابل آسیب هایی که ناشی از فشار و ضربه هستند نمره قبولی می گیرند. ورق پلی یوپان علی رغم باور عمومی از پلیمرها، دارای مقاومت فشاری و ضربه ای مناسبی هستند.
البته بدیهی است برخورد یک تکه آجر رها شده از ارتفاع چند متری، یا بارش تگرگ با اندازه ای بزرگ، موجب آسیب و شکستگی این ورق خواهد شد. اما در عین حال، نکته مثبت، آن است که در صورت بروز حادثه و آسیب، به راحتی و با تعویض یک ورق (مستطیل عرض 20 سانتی متری) محل آسیب دیده ترمیم و تعمیر خواهد شد. این اصلاح با سرعت بالا و هزینه ای پایین انجام خواهد پذیرفت.
2-9- ورق فلزی: این ورق ها در بخش مقاومت فشاری و ضربه ای از استاندارد بالایی برخوردارند. فارغ از لهیدگی و دفرمگی ایجاد شده در محل فشار یا ضربه، معمولاً به ندرت شکستگی یا پارگی در این محل بوجود خواهد آمد.
3-9- ورق پلی کربنات: ورق های پلی کربنات در این بخش بسیار ضعیف و هزینه ساز خواهند بود. اولا چون به هیچ عنوان از مقاومت فشاری و ضربه ای خوبی برخوردار نیستند و دوما صورت بروز آسیب های جزئی هم، مجبوربه تعویض یک شیت(ورق) کامل از این ورق با ابعاد 2.1×6 متر خواهیم بود که این موضوع مستلزم صرف هزینه بسیار بالایی خواهد بود.
4-9- ساندویچ پنل: این پنل ها با توجه به قرارگیری در دسته ورق های فلزی در این بخش وضعیت بسیار خوبی دارند.
5-9- پوشش پارچه ای و برزنتی: این پوشش ها نیز بسیار آسیب پذیرند. علی رغم تبلیغات صورت گرفته در خصوص این پوشش ها که ادعا می کنند حتی در مقابل اجسام تیز نیز مقاوم هستند، اما تجربه ثابت کرده است که این پوشش ها در این موارد آسیب پذیرند. مخصوصاً در زمانی که این پوشش روی سازه نصب می شود (به واسطه کشیدگی کامل).
10- پارامتر قیمت: هزینه های ریالی هر کالایی، یکی از تعیین کننده ترین معیارهای تصمیم گیری برای مشتریان است. در بسیاری از موارد، یک کالای با استاندارد و کیفیت پایین تر، تنها به جهت قیمت پایین تر نسبت به کالای با استاندارد و کیفیت بالاتر ترجیح داده شده است.
1-10- ورق UPVC: ورق های یو پی وی سی در گذشته ای نه چندان دور، از قیمت بالاتری نسبت به رقبای خود به جزء ساندویچ پنل و پوشش پارچه ای برخوردار بود، اما در حال حاضر این ورق در رتبه دوم به لحاظ ارزانی قرار دارد.
تنها پوشش ارزان تر از ورق UPVC، ورق های فلزی اند. البته لازم به ذکر است با در نظر گرفتن وزن آهن آلات مصرفی در شبکه تیرریزی برای ورق های فلزی، این اختلاف قیمت، در مجموع قیمت ورق و هزینه های آهن آلات مصرفی، نهایتاً چیزی حدود 10% ورق های UPVC را نسبت به ورق های فلزی گران تر می کند که با توجه به جزئیات ذکر شده در بخش های گذشته، این اختلاف قیمت به راحتی قابل چشم پوشی است و توجیه منطقی برای این ترجیح وجود دارد.
2-10- ورق فلزی: این ورق با توجه به ارزانی آن نسبت به سایر رقبا و با توجه به در دسترس بودن، معمولاً اولین گزینه انتخاب آهنگران و آماتورهاست.
3-10- ورق پلی کربنات: این ورق ها اخیرا با رشد قیمت بسیار بالایی رو به رو بوده اند. بالا بودن قیمت ورق، بالا بودن قیمت یراق آلات نصب، و نیز بالا رفتن وزن شبکه تیرریزی مورد نیاز این ورق، شاید این محصول را به آخرین گزینه برای انتخاب در یک پروژه تبدیل کند.
4-10- ساندوچ پنل: این پنل ها از گذشته و هم اکنون با اختلاف بسیار زیادی گران تر از سایر ورق ها بوده اند. این اختلاف در ارتباط با ورق UPVC تا حدود 70 تا 100% خواهد بود.
5-10- پوشش پارچه ای و برزنتی: سازه های پارچه ای و برزنتی، علی رغم این که در اجرا، نیازی به پرلین گذاری ندارند، اما با توجه به وارداتی بودن پوشش و نیز برخی تمهیدات انجام شده در آن مثل برش و دوخت، در مجموع افزایش قیمتی حدود 70 تا 120% نسبت به ورق UPVC را دارد.
در مجموع و با لحاظ تمام شرایط و موارد ذکر شده، باید گفت ورق های UPVC یکی از بهترین گزینه های استفاده در سقف پروژه هایی چون: پارکینگ خودرو، سایبان upvc، سایبان خودرو و … هستند. در پروژه های کانکس، سازه های سایبان پارکینگ، انبارهای فصلی، دیوارهای کرکره ای، ایستگاه های اتوبوس، سایبان های راهرو و … یکی از بهترین گزینه ها در بخش پوشش، ورق های UPVC هستند.
بررسی ورق های تقویت شده یا KW:
به تازگی یعنی کمتر از دو سال اخیر، یکی از شرکت های حاضر در این عرصه، اقدام به تولید ورق های UPVC با شکل و فرم جدید و با عنوان «ورق تقویت شده» یا «KW» نموده است. این شرکت در تبلیغات خود مدعی شده با ایجاد دو زائده اضافه به صورت «Π» روی این ورق، موجب تقویت ورق مذکور نسبت به مدل پیشین آن شده است و از این گزینه به عنوان نقطه تمایز و قوت محصول خود یاد کرده است. در این که تغییر ایجاد شده به عنوان نقطه تمایز”ظاهری” این محصول با سایر محصولات موجود در بازار است، شکی نیست، اما این نقطه تمایز، به معای نقطه قوت نمی باشد.
در این مورد،فارغ از مباحث و ترفندهای تبلیغاتی که گاهی هم بر خلاف آن چه واقعیت دارد انجام می گیرد، مباحث فنی و علمی تعیین کننده و ملاک عمل خواهد بود. ضمن این که تجربه نیز در این زمینه می تواند گویای برخی از زوایای پنهان ترفندهای تبلیغاتی صورت گرفته باشد.
متخصصان در این زمینه و صنعت پلیمر می دانند که اغلب پلیمرها و به خصوص UPVCها نسبت به لبه و گوشه های تیز، حساس، ضعیف و شکننده هستند. یعنی همواره یکی از نقاط ضعف و ایجاد آسیب در پلیمرها و مخصوصا UPVCها ،گوشه های تیز است.
این لبه ها بهترین نقاط برای شروع شکست و آسیب پذیری می باشند. به همین دلیل و بر پایه مباحث علمی و تخصصی، در طراحی فرم و شکل اولیه این ورق (فرم موجود و پیشین) فقط از منحنی استفاده و قوس در تمام عرض ورق به عنوان پایه اصلی فُرم دهی رعایت شده است.
بنابراین وقتی یک تولید کننده فقط بر پایه مباحث بازاریابی و بنا به ایجاد یک انحصار کاذب تبلیغاتی، اقدام به ایجاد تغییر در قالب و فرم اولیه این محصول می کند، حداقل می بایست بدیهی ترین اصول اولیه مربوط به این محصول را رعایت کند، در غیر این صورت این تغییر غیر اصولی و غیر استاندارد، بر خلاف این که تبدیل به نقطه قوت محصول تولیدی و ابداعی گردد، به نقطه ضعف و آسیب پذیری محصول مبدل خواهد شد.
در محصول جدید ابداعی مذکور، عدم وجود لبه تیزدر ورق های نرمال، به ایجاد 4 گوشه تیز تبدیل شده است. یعنی در این محصول، در 4 بخش، نقطه بحرانی ایجاد شده است و هر کدام از این گوشه های تیز می تواند محلی مستعد برای شروع شکستگی باشد.
متأسفانه با توجه به این که برخی مشتریان ، از اطلاعات و تخصص کافی در این زمینه برخوردار نیستند، فریب تبلیغات انجام گرفته را خورده و محصول جدید و غیر استاندارد را با قیمتی به مراتب بالاتر تهیه می کنند.
این امر در برخی موارد موجب شده که مشتری ناراضی از محصول مذکور، در مجموع نسبت به خانواده ورق های UPVC بدبین شده و از تهیه ورق های دیگر (فرم پیشین و معمول بازار) در پروژه های بعدی نیز صرف نظر می کند.
سایبان گستر با سالها تجربه در زمینه ی ساخت سایبان خودرو، ساخت سایبان پارکینگ ، ساخت سایبان UPVC و ورق های UPVC و… در خدمت شماست .
جهت ارتباط با کارشناسان و دریافت قیمت ورق upvc با ما در تماس باشید.
021-28421943 و 28421942-021